Kuntavaalit 2021

Eeva Houtbeckers, apurahatutkija, tutkija-aktivisti (KTT)

Olen 39-vuotias Feministisen puolueen kuntavaaliehdokas Helsingissä.

Teen kuntavaalipäivityksiä Facebook-sivullani.

Kohtuutta työhön ja toimeentuloon

Ekologinen kriisi muuttaa elämisen edellytyksiä kaikkialla, myös Helsingissä. Siirtymä kestävämpään yhteiskuntaan ja talouteen on prioriteetti päätöksenteossa. Siinä ei saa unohtaa heikoimmassa asemassa olevia. Oikeudenmukainen arki tehdään paikallisesti. Näillä periaatteilla toimin tutkija-aktivistina kohtuusliikkeessä ja kestävän talouden tutkimuksessa. Unelmieni ekofeministisessä Helsingissä on yhteisökeittiöitä, sujuvaa pyöräilyä, kaupunkiviljelyä, kaikille avoimia maksuttomia julkisia tiloja, toimivia palveluita jokaiseen elämänvaiheeseen, innostavaa koulutusta ja rikastuttavaa kulttuuria.

Vaaliteemat

Osallistuvan budjetoinnin kehittäminen ja lisääminen

Peruspalveluiden rahoituksen takaaminen

Ekologinen jälleenrakennus

Ekofeministinen Helsinki

Kokemusta yhteisten asoiden hoitamisesta

Aktiivi Kohtuusliikkeessä
(2010 – 2011, 2016- )
Olen toiminut Kohtuusliikkeessä (engl. degrowth) tapahtumien järjestäjänä, puhujana ja toiminnan kehittäjänä. Olemme tavanneet päättäjiä keskustellaksemme kohtuusteemoista.

Työryhmän jäsen Meidän metsämme -kansalaisliikkeessä
(2017 – )
Meidän metsämme -kansalaisliike järjestää metsädialogeja eri alojen metsätoimijoille. Tavoitteena on lisätä ymmärrystä eri osapuolten kesken siitä, miten metsiä tulisi kohdella ekologisen kriisin aikana.

Päättäjä opiskelijaliikkeessä
(2002 – 2008)
Toimin aktiivisesti yliopilaskunnassa ja korkeakoulupolitiikassa mm. hallituksen puheenjohtajana, hallituksen varapuheenjohtajana, ylioppilaskunnan varapuheenjohtajana, talousvaliokunnan jäsenenä ja yliopiston hallituksen opiskelijaedustajana. Toimin Suomen ylioppilaskuntien liiton hallituksen jäsenenä 2006 ja kansainvälisten asioiden sihteerin sijaisena 2007-2008.